Skupni koraki

je program, ki ga izvajamo od leta 2013 in je namenjen Rominjam in Romom, ki bivajo v segregiranem naselju na obrobju Ljubljane.

Z rednimi dnevnimi obiski naselja in sodelovanjem z zdravstvenim domom smo dosegli vključitev vseh otrok v sistem zdravstvenega varstva predšolskih otrok, s sodelovanjem vrtca vključitev predšolskih otrok v vrtec, z redno dnevno podporo namensko rabo izrednih denarnih pomoči.

V letu 2015 smo v bivalno enoto preselili prvo družino. Danes izven naselja v bivalnih enotah, neprofitnih stanovanjih ali tržni nastanitvi spremljamo 5 družin, s ciljem socialnega vključevanja v širšo lokalno skupnost.

Glavnino našega dela pa predstavlja čustvena opora, spremstvo, informiranje, zagovorništvo, pomoč pri branju in urejanju osebne dokumentacije.

Tudi skozi program Skupni koraki sodelujemo z različnimi inštitucijami in organizacijami (zdravstveni domovi, vrtci, šole, csd-ji, policija, JSS MOL, fakultete, ZRSZ, nevladne organizacije s področja preprečevanja trgovine z ljudmi, spolnih zlorab in nasilja itn.) saj le tako lahko dosežemo cilje socialnega vključevanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja